Getuigenissen

Artrose in de handen / Migraine / Aften

 

Artrose in de handen / Migraine / Aften
 
In januari 2010 kreeg ik van de orthopedist te horen dat mijn linker duim een prothese nodig had om nog goed te functioneren. Ik had heel erge pijnen in mijn twee handen, maar vooral die linkerduim. Er was geen kraakbeen meer in die duim. Op aanraden van mijn kinesist ben ik in mei 2010 terecht gekomen in het Homeopatisch Centum te Hechtel. Sindsdien heb ik twee nieuwe handen. De medicatie gaf direct resultaat bij mij. Veel minder pijn, geen steunverband meer dat ik altijd moest dragen. Nu, bijna drie jaar later, kan ik weer werken met mijn sterke handen, bijna pijnloos. Bij latere consultaties kwam ter sprake dat ik soms last had van migraine en aften in de mond. Door specifiekere medicatie is mijn migraine weg. Soms heb ik  af en toe nog een weinig hoofdpijn, maar die verhelp ik graag met één paracetamol. De medicatie van Dr. Linmans bestaat simpelweg uit een klein pilletjes dat ik op maandag, woensdag en vrijdag onder mijn tong laat smelten.
Resultaat: die drie wondermiddeltjes per week hebben mijn leven grondig veranderd.

 

A.L. uit Sint Truiden

Rugpijnen / Hartritmestoornissen

 

Rugpijnen / Hartritmestoornissen

Ik ben M.T., 59 jaar, en in behandeling bij Dr Hannigan...ik ben van Edegem bij Antwerpen. Ik heb er 2 jaar over gedaan, voor ik de stap durfde te zetten naar homeopathie...

 

Ik ben begonnen in februari 2009 in jullie centrum..nav mijn vele klachten...ik ben behandeld voor oa. rugpijnen en hartklachten, maar ook voor osteoporose, regelmatig terugkerende blaasontstekingen...

 

In het begon kreeg ik Staphysagria 200, dan M voorgeschreven, wat mijn ernstige rugklachten deden verminderen, tot zelfs verdwijnen... deze korrel kon ik onder de tond laten smelten,..spijtig genoeg gingen de fibrillaties er niet mee weg, dus na verloop van 2 jaar, werd voorgenomen om over te schakelen naar Lachesis 200..nu neem ik Lachesis M naargelang de klacht, met heel af en toe Lachesis 10M, naargelang de rug-spierpijn...

 

 

 

Ik moet zeggen, dat dankzij de Lachesis ik mijn hartritmestoornis onder controle kan houden, wat niet het geval is met klassieke pillen...ik heb nl Voorkamerfibrillatie en kan geen andere medicijnen verdragen omdat de klassieke pillen te veel bijwerkingen hebben, waardoor ik me slecht voel..dus, ben ik aangewezen op homeopathie vandaar...

 

Intussen is ook de waarde van de osteoporose iets verbeterd door homeopathie en ook de Ca en Mg waarden in mijn bloed.

 

Als ik mijn ledematen heb verstuikt, heb ik Arnica200 of de zalf, die ik neem en gaat de pijn daar ook mee weg

 

Wat ik zeer waardeer in jullie centrum is dat wij, als patiënt steeds kunnen rekenen op hulp zelfs in het weekend, iedere dokter kent de patiënt, wat niet het geval is bij klassieke wachtdokters...ze geven u pillen, ge kunt er ni tegen  en geraakt in het sukkelstraatje, met gevolgen vandien !

 

Geef mij maar de homeopatische korrels !!!!!!!!!!!!!!!!!

 

M.T. uit Edegem

Genezing van lichaam en geest

Genezing van lichaam en geest

Homeopathie heeft me ertoe gebracht goed naar de tekenen van mijn lichaam te luisteren. Zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Door aan mentale en emotionele stukken te werken, merkte ik dat ook bepaalde fysieke klachten uitbleven. Homeopathie biedt deze mogelijkheid omdat men de mens in zijn totaliteit bekijkt en hierop anticipeert. Een mens is immers meer dan een lichaam alleen. Een mens heeft ook zijn eigen gedachten wereld, zijn eigen emotionele stukken, leeft in verbondenheid met anderen. Omdat een homeopaat alles aan bod laat komen via een uitgebreid consult, kan hij dus makkelijker een totaalbeeld schetsen.

 

Voor het bepalen van het middel wordt er dus ook rekening gehouden met bepaalde gevoeligheden en dit is in deze tijd waarin mensen steeds sensitiever worden zeer zeker een zegening gezien een gevoelig iemand soms makkelijk dingen van anderen op zich neemt en met zich meedraagt, wat dan weer tot klachten kan leiden.

Sensitiviteit is een zegening maar heeft ook de juiste aandacht nodig. Door zich hier bewust van te zijn en hier bewust mee om te gaan, komen mensen dikwijls veel meer in hun eigen kracht te staan. Een kleine impuls van een homeopathisch middel kan dan een juiste stimulans zijn om bepaalde blokkades op te heffen, de zelf-genezende kracht te stimuleren, te regenereren en daardoor heelheid in lichaam en geest te brengen.

 

Kortom, homeopathie geeft je een extra impuls om op alle vlakken effectief werkzaam te zijn vanuit de helende kracht in jezelf aanwezig om zo heling in lichaam en geest tot stand te brengen.

 

R.P. uit Peer        

Allergie / Hooikoorts

Allergie / Hooikoorts

 

Vanaf mijn 22ste tot mijn 35ste heb ik last gehad van allerlei allergieën: hooikoorts, huisstofmijt, katten, honden, kippen, paarden en uiteindelijk alle dieren met haren of veren. Ik was 75% van de tijd verkouden en voelde mij grieperig en nooit helemaal fit. Ik ben op advies van een vriendin naar het Homeopathisch Centrum in Hechtel gegaan en ben geholpen door Gertie Daerden. Deze fantastische madam heeft mij helemaal genezen! Ik kreeg gelukkig meteen het juiste korreltje en na een half jaar was ik van al mijn allergieën af. En weg met al die rommel die ik kreeg bij de apotheek. Ik ben er door veranderd en een vrolijker, gelukkiger en fitter mens geworden met enorm veel energie.

 

H.B. uit Neerpelt

Bronchitis / longontsteking / Eczeem

Bronchitis / longontsteking / Eczeem

 

Ook mijn zoon T.S. is bij Gertie Daerden onder behandeling geweest. Hij heeft in zijn jonge jaren 2 maal bronchitis en 2 maal een longontsteking gehad. Hij was snel kortademig en had last van eczeem. We smeerden crème met cortisonen erin op zijn polsen en hij moest puffen met Duovent en Pulmicort. Dat is echt troep en hij werd er agressief van. We zijn onder begeleiding van Gertie met korreltjes begonnen toen T. ongeveer 3 jaar oud was en sindsdien heeft hij nooit meer last gehad van zijn longen en ook de eczeem is helemaal verdwenen. En weg met die vervelende medicijnen! T. is nu bijna 9 jaar oud en is nooit ziek of verkouden. Hij is een fitte en sterke jongen. We zijn Gertie Daerden en het Homeopatisch Centrum heel dankbaar!

 

Moeder van T.S. uit Neerpelt

Depressie

 

 

Depressie

 

Einde jaren ’70 was ik gedurenbde enkele jaren in behandeling bij een psychiater voor een , ik nam tot 7 pillen per dag.

Omdat de behandeling maar bleef duren en ik geen beterschapzag ben ik terecht gekomen bij dr. Geukens in het homeopatisch centrum van Hechtel.

Samen met een duitse doktores heeft hij mijn klachten aanhoord en mij voor drie weken een homeopatisch pilletje voorgeschreven. De pillen van de psychiater moest ik weglaten. Mijn mocht enkele weken niet gaan werken en moest mij in de gaten houden. Om de 20 minuten kreeg ik negatieve golven met huilbuien en slechte gedachten. Slapen ging heel moeilijk, ik wist niet meer wat slapen was. Om 4h ’s morgens ging ik dan met mijn man een wandeling maken.

Dr. Geukens mocht ik altijd opbellen, hij stelde me steeds gerust.. Maand na maand voelde ik beterschap en na 3 jaar had ik alles weer onder controle.Soms

Heb ik in voor-of najaar nog een tijdelijk probleem, maar door een homeopa-tisch te nemen lossen de tijdelijke problemen zich vanzelf op.

 

  B. A. uit As

 

Chronische blaasontstekingen

Chronische blaasontstekingen

 

Ik denk inderdaad dat ik me één van de succesvol behandelde patiënten mag noemen...

Ik sukkelde van 1970 tot 1975 met vrijwel constante blaasontstekingen.Deze blaasontstekingen waren onmiddellijk na mijn huwelijk ontstaan( dit wordt ook wel  honeymooncystitis genoemd ).Binnen de reguliere geneeskunde reisde ik van de uroloog naar de gynaecoloog en omgekeerd .Door inname van antibiotica raakte ik hoe langer hoe verder van huis natuurlijk... Ik kwam in contact met een Russische homeopate, dokter Mallamiente (Oostende, ik woonde toen in Koksijde), die me meteen succesvol wist te behandelen.Slechts sporadisch meldde zich nog een blaasinfectie aan waarvoor ik nog steeds een homeopathisch hulpmiddel achter de hand hou.Voor alle kwaaltjes (gelukkig zeer weinig) zweer ik bij homeopathische geneesmiddelen en ik ben zeer dankbaar dat mijn lichaam er supersnel op reageert.  Recentelijk nog wist ik een aankomende verkoudheid zo goed als in de kiem te smoren, leuk meegenomen toch?

 

L.C. uit Lommel 

Paniekaanvallen/angst/anorexia/oorsuizen/Menière/menopausale klachten/slapeloosheid/reuma/

Paniekaanvallen/angst/anorexia/oorsuizen/ziekte van Menière/menopausale klachten/slapeloosheid/reuma/

 

Twintig jaar ben ik al in homeopathische behandeling voor diverse klachten.

Alleerst waren er de erge paniekaanvallen en voortdurende angst.
Deze klachten waren zeer snel verholpen met mijn homeopathisch middel aconitum.
Verder had ik ook anorexia.Dit heeft wel zijn tijd nodig gehad. Het ging heel traag steeds beter.
Een andere klacht was erge tinnitis of oorsuizen. Omdat deze klacht al heel lang bestond is er nog een restant van over, maar dit houd mij niet meer bezig. De ernst van het oorsuizen is gedaald naar zeer aanvaardbaar. 

Mijn syndroom van Menière (nergens meer tegen kunnen qua licht en geluid en erge duizeligheid) is volledig verdwenen.

De ernstige slapeloosheid is nagenoeg helemaal in orde.

Menopausale klachten zijn minder erg.
Van de reuma heb geen last meer , maar ik eet dan ook bijna geen suiker meer.
Ik ben een aantal keren acuut  ziek geweest tijdens de behandeling, maar dat was onderdeel van het genezingsproces.
Ik weet nog dat het anderhalve bladzijde kwartoformaat klachten waren toen ik begon, dat het veel was en dat de homeopaat zei: ' Ik zal mijn best doen.'
Nu ben ik reeds vijf jaar ok met nog wat restanten waar best mee te leven valt...
De dokter zei het toen ook: "80 % van uw klachten gaan verdwijnen, als alles goed gaat, en zo'n 20% zal blijven".

Ik ben daar nog steeds heel tevreden mee!

 

E.M. uit Lommel

Mijn kinderen bloeien open.

 

Mijn kinderen bloeien open.

 

Ik kom sinds kort i/h homeop centrum bij Dr Smout met mijn twee kindjes van 9 en 5. Mijn dochterje van negen is meer opengebloeid, heeft aan zelfvertrouwen gewonnen, is minder snel opgejaagd indien iets niet lukt. Omdat ik positieve resultaten zag bij mijn dochtertje, ben ik ook gestart met homeopathie met mijn zoontje van 5. We zien een mooie vooruitgang vooral op psychologisch vlak (was ook het vlak waar nog de meeste vooruitgang te boeken was). Hij heeft meer vertrouwen in zichzelf, zingt nu liedjes thuis die hij in de klas geleerd heeft, knuffelt meer, enz.

De kids zijn gewoonweg meer happy en voelen zich beter in hun vel. Het is énorm fijn om dit bij je kinderen te kunnen vaststellen als moeder.

Dus van harte dankjewel!!

 

Y.T. uit Antwerpen

 

Artrose

 

Artrose

 

Graag wil ik getuigen over  de ziekte “artrose”, die u al jaren behandelt en met succes!

Van bij de eerste symptomen kwam ik bij u op consultatie en u heeft mij onmiddellijk goed kunnen helpen.  De ziekte is volledig onder controle, en zelfs een halt toe geroepen.  Bij een opstoot neem ik opnieuw mijn middel, dit heeft dadelijk effect. Ik ben op 80-jarige leeftijd nog steeds kerngezond!

Bij deze wil ik u feliciteren met het 30-jarig bestaan van het Homeopathisch Centrum te Hechtel.

 

Vriendelijke groeten,

M.B. uit Meeuwen

 

 

Artrose van de ruggewervels

 

Mijn onderste ruggenwersels zijn vroeger versleten dan normaal met een

constante pijn maar door een homeopathische oplossing te drinken gaat de pijn weg.

 

D.V. uit Brussel

Allergie en overgevoelige luchtwegen

Allergie en overgevoelige luchtwegen

 

Ik ben allergisch voor verschillende stoffen en heb bovendien ook nog overgevoelige luchtwegen.

Hiervoor moest ik cortisonen puffen gedurende jaren, en dat tegen mijn zin.

Omdat ik liever geen cortisonen nam, besloot ik om de homeopathische weg op te

gaan, en tot op heden voel ik me zeer goed. Sterker nog, ik voel me nu zelfs beter dan

20 jaar terug.

 

Groeten ,

V.C uit Kerkhoven

Val van paard

Val van paard

 

De genezing van mijn gekwetste knie na val met paard verloopt goed.

Als kind ben ik ook goed geholpen met homeopathie (20 jaar geleden).

De klassieke geneeskunde samen met homeopatisch geneeskunde is goede

geneeskunde. Ben blij met jullie !

 

S.B. uit Opglabeek

Eczema

Eczeem

 

Wannes had als baby last van een geïrriteerde huid in de huidplooien.Vooral in zijn knieholtes.

Ik kan me de details niet meer precies herinneren, hij is inmiddels al bijna 6 jaar.

We vonden in ieder geval geen oplossing.In het begin ga je met zo’n kleintje te rade bij de ondersteunende diensten zoals Kind en Gezin, de huisarts, tot zelfs de kinderarts.Uiteindelijk kwamen we na veel zalfjes en dergelijke terecht bij een huidspecialist en cortisonenzalf.  Ook dat hielp niet, integendeel.

Het probleem werd eigenlijk alleen maar erger, de zomer zat er aan te komen.Wannes zweette meer, de huid jeukte, en uiteindelijk lagen de knieholtes open, tot bloedens toe.

Op goed geluk zijn we dan te rade gegaan bij Dr.Fons Geukens.  Hij heeft zijn tijd genomen voor Wannes.  Wannes kreeg een homeopathisch pilletje in zijn papfles.

Na een 3-tal dagen dachten we beterschap te zien, maar dat leek na al die maanden niet mogelijk op zo’n korte tijd.Toch was het zo.

Na een week echter was het probleem verholpen. De huidplooien waren in orde ! En tot op heden nog altijd.

Sindsdien is Wannes amper nog ziek geweest.

 

W.VD. uit Hechtel

 

Eczeem aan de handen en vingers

 

Op 17 jarige leeftijd ontstond er tijdens mijn opleiding beenhouwer een huiduitslag op mijn handen en vingers.

Ondanks zalven en medicatie verergerde de uitslag zodat ik het advies kreeg om van beroep te veranderen. Alzo ben ik naar het Homeopathisch Centrum in Hechtel gegaan. 

Door de homeopathische behandeling is de eczeem aan vingers en handen volledig genezen. Sinds vele jaren ben ik klachtenvrij van eczeem.

Tot op heden ben ik ook voor andere klachten steeds homeopathisch behandeld geweest. Dit met goed succes en tot mijn grote tevredenheid.

In al die jaren heb ik ook geen antibiotica meer moeten gebruiken. Hierbij bevestig ik mijn vertrouwen in de homeopathie en wens het Homeopathisch Centrum in Hechtel nog veel succes !

 

W.C. uit Meeuwen

 

Chronische maagklachten

Chronische maagklachten

 

 Mijn dokter vertelde mij dat mijn maagklep niet meer voldoende functioneerde, waardoor ik last kreeg van reflux. Dit probleem zou niet op te lossen zijn zonder te  opereren of door dagelijkse inname van Omeprazole en Motilium.

Aangezien ik nooit aan de beslissing van mijn dokter getwijfeld had ben ik dan ook begonnen met deze medicatie. Al snel bleek echter dat deze medicatie ervoor zorgde dat ik nog maar op minder dan 50% van mijn energieniveau functioneerde.dus ik overwoog de operatie. Op dat moment heeft mijn neef mij overtuigd om homeopathie een kans te geven, wat had ik te verliezen? 

Mijn eerste bezoek heeft een uur geduurd. Ik heb een hele lijst aan vragen beantwoord over mijzelf, waarmee ze dan een profiel hebben kunnen schetsen van mijn probleem. Op basis daarvan samen met medische achtergrond ( elke homeopaat heeft ook een diploma geneeskunde ) hebben ze mijn dan een homeopathisch middel voorgeschreven dat ik kan gebruiken wanneer ik last zou hebben van reflux.

Nog steeds sceptisch tegenover homeopathie begon ik dan aan de behandeling. Mijn twijfels verdwenen de dag erna echter al als sneeuw voor de zon, ik voelde mij namelijk stukken beter en na een week begon ik te beseffen dat mijn probleem effectief onder controle gehouden zou worden door het nemen van dit middel.

Ondertussen is het 3 jaar later,  heb ik geen last meer van mijn probleem en zie ik nog jaarlijks mijn homeopaat voor bijvulling van het geneesmiddel en algemene controle. Ik voel me niet enkel gezonder als bij het gebruik van de traditionele geneeskunde maar het is ook heel wat voordeliger ( homeopatisch middel is gratis, je moet enkel betalen voor de visite, wat ook terugbetaald wordt ). Ik ervaar ook geen nadelen van het gebruik van homeopathie terwijl ik bij de traditionele geneeskunde kampte met een energieverlies.

 

R.T. uit Diepenbeek

Contactallergie

 

 

 

Beste,

Graag doe ik mijn verslag betreffende mijn aandoening.

Ik heb al jaren een contactallergie. Ik ben allergisch voor wolalcoholen en derivaten ( wolvet, lanoline,…). Ik ging naar de gewone geneeskunde, en werd geholpen met zalven die bulkten van de cortisonen. Een tube met een vettige zalf voor ‘s avonds en een tube met een minder vettige zalf voor ’s morgens. Per jaar verbruikte ik ongeveer 8 grote tubes ( 4 van elk). Indien ik de zalf niet gebruikte was het moeilijk om te functioneren, vooral in de winter. Dan stonden mijn handen onder de kloven, zeer pijnlijk en zeer genant. In mijn beroep heb ik veel omgang met klanten, en is het zeer vervelend als je een “vettig handje” moet geven. Mijn ellebogen en knieën waren het ganse jaar door bedekt met een witte eelt die constant afschilferde. Voor mijn handen heb ik ook een ruim aantal sessie’s onder de “puva” gezeten. Dan diende ik ook een aantal pillen te nemen om de puva te bevorderen. Toen ik bloed wou gaan geven, mocht ik dat niet. Ik moest tot meer dan een jaar na de puva wachten voor ik bloed mocht geven….

 

De boodschap van de gewone geneeskunde was: “ ge zult er moeten leren mee leven jongen”. Sinds verschillende jaren ga ik voor mijn allergie naar het Homeopathisch Centrum in Hechtel. Ondanks het feit dat ik er zeer sceptisch tegenover stond, was ik door mijn zoon overtuigd om de poging te wagen.Hij had reeds positieve ervaringen met de homeopathie voor problemen met zijn maag. Reeds enkele maanden na het opstarten en bijsturen van mijn behandeling, was er significante verbetering merkbaar. Binnen het jaar na de start van de homeopatische behandeling, was mijn allergie in dergelijke mate onder controle dat ik alle zalven aan de kant kon laten.

Sinds toen heb ik geen enkele cortisonen-zalf meer gebruikt, en is mijn allergie volledig onder controle. Het enige wat ik af en toe in de winter nog gebruik is een gewone handcrème zoals neutrogena. Ik ben ondertussen zeker al meer dan 6 jaar gediend met homeopathie. Een korreltje onder de tong per week of elke dag cortisonen… mijn keuze is vlug gemaakt. De kloven in mijn handen blijven weg, en de eeltvorming op ellebogen en knieën zijn zeer goed onder controle.

Natuurlijk vermijd ik ook zoveel mogelijk het contact met de allergenen. Ik gebruik alleen mijn eigen (zorgvuldig geselecteerde) zeep en verzorgingsproducten. Homeopathie heeft mijn allergie draagbaar en leefbaar gemaakt waar de gewone geneeskunde het niet kon. Deze verklaring mag van mij op de website, met naam en toenaam. Je mag ook mijn e-mail vermelden zodat mensen met gelijkaardige problemen me kunnen contacteren voor info.

Marc Thewis uit Diepenbeek

Marc.thewis@telenet.be

Een tevreden patient

De klachten voor ik naar de homeopathie ben overgestapt.

Op 18 jarige leeftijd geopereerd aan de appendix. Daarna klachten met menstruatie. De toenmalige huisarts rade me aan om de pil te gebruiken om weer geregelde menstruatie te verkrijgen. Deze 7 jaar gebruikt, merk Neoginor, was in die tijd "De Pil", nog veel te hoog gedoseerd. In die periode hevige aangezichtspijnen en ontzettende vermoeidheid treed op. Ik kon niet werken wegens rugklachten, pijn in de schoudergewrichten en knieën. Steeds terugkerende keelpijn en oorklachten. Daarbij komt nog dat ik mijn handen niet kan gebruiken wegens een open eczeem in de handpalmen en op de vingers. Om de aangezichtspijnen te verminderen laat ik al mijn tanden trekken, men denkt dat dit de oorzaak is maar dit levert niets op. Algemene toestand slechter in 1980, menstruatie blijft volledig uit ondanks de pil. Verder onderzoek van de gezichtspijnen levert niets op. De toenmalige huisarts verwijst me naar een zenuwinrichting nadat hij mij al van alles gegeven had van medicatie zonder mij naar een ziekenhuis te verwijzen. Een gedwongen opname volgde. Ik was van de medicatie die hij mij had gegeven als een zombie met allerhande nevenwerkingen zoals hevige angsten en zelfmoordneigingen. Kon niet meer eten of behoorlijk denken. Gelukkig in observatie niet te veel medicijnen, men wist zich geen raad. Na 5 maanden ontslagen, ik voelde me nog altijd even ziek en ellendig. Na 1 jaar was alle medicatie afgebouwd. En toen ben ik voor mezelf gaan zorgen en overgestapt naar homeopathie. Ik heb een ander huisarts geraadpleegd. Eindelijk iemand die naar mij luisterde. De homeopaat ontdekt een stoornis van de schildklier. De vermoeidheid was ontzettend. Na een tijdje door het gebruik van homeopathie verdwijnen de keelklachten, de rugklachten en de aangezichtspijnen zijn veel minder.

Vanaf 1982 gebruik ik dus homeopathische middelen. De homeopaat en de huisarts sturen mij op aanvraag van mij zelf naar het St. Jansziekenhuis in Genk en naar het  UZ in Antwerpen. Via MRI ontdekt men een adenoom in de hypofyse. Op aanraden van de behandelende specialist gebruik ik het hormonaal middel Perladol in de hoogste dosis maar ik verdraag het middel niet. Voortdurende flikkeringen voor mijn ogen, geen eetlust, ik viel 4 kg af in 4 dagen, de bloeddruk zakte naar 9, ik was van ellende niet bekwaam om nog iets te doen. Na 4 dagen begin ik depressief te worden en raadpleeg ik onmiddellijk mijn huisarts, (nog steeds de huisarts van nu). Deze adviseerde me na mij gezien en onderzocht te hebben om onmiddellijk te stoppen met Perledol. Ik nam terug mijn homeopathisch constitutiemiddel en na enkele dagen is alles weer beter. Er volgen nog enkele onderzoeken in het ziekenhuis. Men wil het adenoom operatief verwijderen maar dan moest ik wel mijn hele leven aan de medicatie en de garantie dat alles dan beter zou gaan kreeg ik niet. Dus geen operatie.

Dan doe ik nog zes jaar een Moerman dieet. Gebruik vitaminen, homeopathie en neuraaltherapie om de stoorvelden die afkomstig zijn van het litteken van de operatie van de appendix op te heffen. Dan volg ik zelf 2 cursussen homeopathie voor leken om de middelen beter te leren kennen en het gebruik ervan. Ook ga ik naar prof. De Meirleir in Brussel. Onderzoek wijst uit CVS en fibromialgie. Ik wilde graag weten wat er juist gaande was met mijn lichaam. De voorgeschreven medicatie niet genomen, teveel nevenwerkingen. Ook krijg ik tijdens de longademtest met histamine een aanval in het ziekenhuis. Ik kon niet meer praten en kreeg een verstikkend gevoel in de keel. Ik kreeg ter plaatse nog een tegengif in de keel via een spray van de verpleging. 's Avonds en de dag erna liep ik op krukken en pijn, veel pijn. Homeopaat geraadpleegd, veel water drinken om de rotzooi weer uit het lichaam te krijgen. Allerhande klachten staken de kop op, teveel om hier in 't kort op te noemen. Kon zelfs nog niet meer dan 1 lepel soep naar de mond brengen zonder tussendoor te gaan liggen, kon bijna niets meer. Slapen was er ook niet meer bij. Onrust in de benen, homeopathisch middel Zincum D 6 loste dat spoedig weer op. Het slapen kwam weer stilletjes aan terug. Na een tijdje tijdens een telefoongesprek hevige pijnen in de rechterarm. Onderzoek van de longen, rug, nek, niets wat de pijn veroorzaakte. Dan onderzoek van de lever, ST scan laat zien cyste in de lever, de grootste was bijna 9 cm en nog meerdere kleinere zou de oorzaak zijn van de pijn door de druk. Onmiddellijk gestart met homeopathisch complex middel. Na 4 maanden controle met ST Scan, de grootste cyste is nog 7 cm. Zelfs de dokter aan de ST scan staat verbaast te kijken. Na enkele maanden blijft er niet veel meer te zien van de cystes. De dokter aan de scan vraagt of ik geopereerd werd. Ik van mijn kant (ik lag nog onder de STC) steek de hand omhoog en zeg dan " Yes, ziet ge dat het werkt, wat werkt vraagt de dokter? Ik weer, homeopathie natuurlijk". In 2012 nog eens naar de STC geweest voor de lever uit nieuwsgierigheid, alles is oké gebleven. Bewijzen staan er nog genoeg op de beelden, met en zonder cystes.

Ook kan ik zelfs last hebben van Dafalgan heb ik laatst ontdekt, waarschijnlijk allergisch aan de codeïne, krijg hoge bloeddruk en voel me heel raar ervan.

Op dit moment 2013 werk ik nog aan de voeding omdat ik ook vaak last heb van de darmen. Waarschijnlijk verdraag ik geen gluten, fructose, histamine, lactose en nog andere voedingsstoffen. Wanneer ik deze dingen weglaat gaat het een heel stuk beter, even laten uittesten dus. Verder kan ik mij heel goed behelpen voor een verkoudheid of een griepje. Anders een seintje naar de homeopaat in Hechtel voor het juiste middel uit te zoeken. Ik weet door ondervinding hoe gevaarlijk sommige medicatie kan zijn. En daarbij te vlug willen opereren, aan van alles en nog wat, en dan maar pillen slikken erna. Het gevoel of je een nummer bent in het ziekenhuis, geen tijd, geen luisterend oor,  alles in vakjes bekeken. Terwijl ons lichaam eigenlijk een geheel is. Gelukkig soms toch een specialist die wat open staat voor Homeopathie en je wat vrijheid gunt. Ik heb daar bewijzen van op papier staan, dat doet dan goed. En gelukkig de huisarts die alles een beetje opvolgt en weet hoe ik in mekaar zit. Als het onvermijdelijk is dat ik in een ziekenhuis terecht kom, dat kan wel eens gebeuren dan hoop ik toch dat ik mijn homeopathische middelen even goed kan gebruiken omdat ik me daar veilig bij voel en hoe belangrijk dat dit is voor mijn gezondheid. Het is niet dat ik niet zou willen doen wat de specialist zegt maar telkens ziek worden van de medicatie of depressief worden van de nevenwerkingen, dat wil ik liever vermijden. Liever gezonde voeding, veel beweging, frisse lucht en een goed gevoel.

In België is men zonder meer al te royaal met medicatie. Mogen wij een beetje meer mens zijn en ook zo behandeld worden. Waarom zou het niet kunnen Allopathie, Homeopathie en Osteopathie samen te laten gaan. Waar is men eigenlijk echt bang voor? Tenslotte is het toch je eigen lichaam waar het over gaat. Vele kennissen, familie, kinderen zijn er zich van bewust geworden dat homeopathie goed is voor je en vooral de kleine kinderen knappen er flink van op. Je hoeft er niet in te geloven zoals er vele denken. Te zwijgen over het korte debat in de uitzending van Volt op TV op 31-01-2013 over homeopathie. Zo werkt het echt niet.

Laat men liever zich eens echt verdiepen en leren wat homeopathie is. Men zou nog verbaast zijn wat voor goede dingen in je lichaam kunnen gebeuren. Waarom probeert men het zelf niet eens uit, dat is de vraag alvorens te oordelen over afgestudeerde huisartsen die zich verder gespecialiseerd hebben in homeopathie en deze dan te vergelijken met kwakzalvers. Ik kan hier nog een boek over schrijven over alles wat ik zelf en mijn lichaam heb moeten doorstaan. Maar het gaat goed, ik lach,  ik loop, ik fiets, ik kook, ik werk wat in de tuin. Ik ben weer ik geworden en zeker niet uit mezelf maar samen door de goede zorgen van mijn huisarts, mijn osteopaat, en de homeopaat. En de dokter over gezonde voeding bij allergieën.

En ik hoop als ik dan toch ooit in een ziekenhuis onverwacht terecht kom op wat begrip en een luisterend oor naar wat ik en mijn lichaam te zeggen heb. Ik heb trouwens al goede specialisten ontmoet. En denk eraan : als we sterven nemen we niets mee, dus waarom niet wat minder presteren en wat meer menselijkheid en wat meer tijd voor de patiënten zoals bij de homeopaat. En voor jullie patiënten, wees vooral mondiger en laat niet zomaar alles gebeuren. Zoek tot je de juiste dokter of specialist gevonden hebt. Er zijn er nog wel heel goede. Kom op voor jezelf, leer jezelf kennen en luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft. Zo ontdek je beter wat goed voor je is. Zo ontdek je dat je van teveel medicatie flink ziek kunt worden. En dat!!!  niet alle ziektesymptomen en pijnen niet van een ziekte afkomstig zijn maar heel vaak van de nevenwerkingen. Ik wens jullie veel goede moed om op een dag als je het echt niet meer weet de stap durft te zetten naar een homeopaat. Het is dan waarschijnlijk je terugkeer naar een gezond mens of zeker als je chronisch ziek bent een hele verbetering van je verdere leven. Begrijp je niet hoe homeopathie werkt, volg een cursus voor leken, dat maakt het zoveel duidelijker. Want nogmaals homeopathie heeft niets met geloven te maken of met water waar niets in zit. Het werkt gewoon en hoe. Dat vraag je aan je dokter homeopaat. Blij dat ik eindelijk eens heb mogen vertellen wat homeopathie voor mij betekent. Ik ben wel chronisch ziek maar ga er niet aan dood, daarom hou ik het  zo gezond mogelijk. Ik ben weer ik geworden, ik loop, ik fiets, ik kook, en werk wat in de tuin.

Ben jij ook goed geholpen door homeopathie? Mail je getuigenis door, ook al ga je naar een andere homeopaat. Hoe meer tevreden patiënten, des te meer erkenning voor deze geneeswijze.

Het zou samen kunnen, Allopathie, Homeopathie, Osteopathie.

 

Groetjes van I. H. uit Kinrooi.            

Geluiden in het oor

 

In 1995 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de "klassieke homeopathie".

Ik had al een tijd last van geluiden in beide oren en mijn huisarts (reguliere geneeskunde) kon mij niet helpen en volgens hem kon dat niemand. Dat was iets waar ik mee moest leren leven. Dat kon ik niet. De geluiden overstemden soms alle andere geluiden. Men had mij de raad gegeven een koptelefoon op te zetten of overdag in huis de radio wat harder, maar dat maakte het allemaal nog veel erger. Hoe harder de geluiden van buitenaf, hoe erger de geluiden in mijn oor werden. Het leek wel of zij de baas wilden zijn. Als ik met de hond in het bos was en er floten vogeltjes, hoe meer vogeltjes en hoe harder zij floten, des te harder gingen de oren. Ik werd er gek van. Ook het feit dat ik nu iets had, waar ik zelf geen controle over had, speelde mij parten. Ik ben iemand die graag zelf de regie in handen heeft. Ik voelde mij dus erg machteloos en moest soms moeite doen om kalm te blijven. Ik had die geluiden wel uit mijn oren willen "trekken".

Op zekere dag kwam ik op een feestje iemand tegen, waar ik mee aan de praat raakte en die hetzelfde gehad bleek te hebben als ik. Ik was dus onmiddellijk geïnteresseerd en vroeg hem zowat het hemd van het lijf. Hij vertelde mij dat hij in België, in Hechtel, was geweest, bij de school voor de "klassieke homeopathie". Hij was daar heel goed geholpen en zijn kwaal was weg. Ik zei hem dat ik er alles voor over had om ook van deze nare kwaal af te komen en hij bood aan zijn secretaresse voor mij een afspraak te laten maken. Enkele dagen later belde zij mij op en vertelde mij dat ik kon komen bij dr. Jo Linmans.

Eindelijk was het zover en mijn man en ik naar België. Daar ontmoette ik dus dr. Linmans voor het eerst. Hij was toen nog erg jong en nog in opleiding. De supervisie berustte toen nog bij, de nu inmiddels overleden, dr. Geukens.

Dr. Linmans vroeg mij ontzettend veel. Alles wat ik deed, at, dacht, lekker of juist niet lekker vond, was belangrijk. Ongelooflijk, wat een hoeveelheid informatie hij van mij wilde hebben. Er waren best moeilijke vragen bij, zoals:"Houd je van zoet of van hartig?" Ik hield van beide, maar waarvan nu het meest? Erg moeilijk te beantwoorden, want het ene moment heb je juist zin in iets hartigs en het andere moment in iets zoets. Maar wat kwam nu het meest voor? Toch scheen het erg belangrijk te zijn.

Na ongeveer twee uur te hebben gesproken met dr. Linmans, ging deze te rade bij dr. Geukens. Samen kwamen zij na een poosje naar mij en dr. Geukens had een erg belangrijke vraag aan mij, waar het medicijn, het middel, vanaf leek te hangen. Hij vroeg mij:"Bent gij emotioneel of rationeel?" Hier kon ik echt, met de beste wil van de wereld, geen antwoord op geven. Soms ben ik emotioneel en soms rationeel. In de regel ben ik wel een realiteitsmens, maar ik kan ook wel eens emotioneel zijn. Dus ik moest het antwoord op deze vraag echt schuldig blijven. Dr. Geukens was het hier niet mee eens en wilde toch echt dat ik antwoord gaf. Ik kon het echter niet en was al bijna de wanhoop nabij uit angst dat er nu voor mij geen medicijn gevonden zou kunnen worden, maar zo maar iets zeggen, wilde ik toch ook niet. Maar niet getreurd, er kwam toch redding. Dr. Geukens had twee buisjes, met in ieder buisje een ander homeopathisch middel, in zijn hand en vroeg mij in iedere hand een buisje te nemen. Zo testte hij beurtelings de energie in mijn linker- en mijn rechterarm, die ik beiden gestrekt voor mij uit moest houden. Het werd het buisje in mijn linkerhand, waar hij toen voor koos, als het voor mij juiste medicijn.

Ik zal dit mijn hele leven lang nooit meer vergeten. Het is nu achttien jaar geleden en ik zie het nog voor me alsof het gisteren is gebeurd.

En toen naar huis, met mijn buisje met korrels. Wat was ik benieuwd of het zou gaan werken. Een beetje bang ook nog wel, dat het misschien niet zou helpen, want wat dan? Maar nee, HET HIELP, HET WERKTE.        

Wat was ik gelukkig. Al heel snel, nog diezelfde week, waren de geluiden weg. Wat een bevrijding!

Regelmatig, als de korrels op waren, gingen wij weer eens terug naar dr. Linmans, ook als er andere kwalen waren en altijd kwam het goed. Inmiddels is ook mijn man daar onder behandeling en de resultaten zijn werkelijk verbluffend. Waar de reguliere geneeskunde vaak niets mee kan, biedt de homeopathie uitkomst, in ieder geval bij ons. De bewijzen zijn geleverd. Onze huisarts staat soms verbaasd en vraagt zich af of er een wonder is gebeurd. Wij zijn er tegen hem ook altijd open over. Gelukkig is hij een arts die open staat voor andere geneeswijzen. Dat maakt het voor ons dus wel makkelijk om erover te praten.

We zijn nu dus achttien jaar verder, een stukje ouder geworden inmiddels, zo ook dr.Jo, maar nog altijd komen wij in het homeopathisch centrum. Erg prettig voor ons dat wij ook steeds dezelfde arts hebben mogen houden. Wij zijn aan elkaar gewend en hij kent ons natuurlijk ook goed. Dat is wel zo prettig.

Niemand, maar dan ook niemand die tegen ons een kwaad woord mag zeggen over homeopathie. Er zijn wel eens van die grapjassen die dit allemaal onzin vinden en er niet in willen geloven, maar wij hebben de bewijzen dat het wel degelijk werkt. Wij hebben het aan den lijve ondervonden en zijn er nog steeds heel erg gelukkig mee.

 

M. DW.

Hoge bloeddruk en hoge cholesterol

Hoge bloeddruk en hoge cholesterol.

 

Toen ik midden 40 was kreeg ik last van hoge bloeddruk (16/10)en hoge cholesterol (300). Mijn toenmalige huisarts schreef mij de klassieke geneesmiddelen voor met het verhaal dat het erfelijk was en dat ik moest opletten met mijn voeding. Ik heb deze medicatie verschillende jaren ingenomen, totdat mijn schoonvader een niertransplantatie moest ondergaan. Hij had ook altijd medicatie genomen voor hoge bloeddruk en de onderzoeken wezen uit dat zijn nieren verkalkt waren door die medicatie. Ik ben toen naar de homeopaat gestapt, waar ook mijn vrouw en kinderen reeds in behandeling waren, en hem mijn probleem voorgelegd. Er werd gezocht naar een homeopatisch middel en ik kreeg voedingssupplementen voorgeschreven. De voedingssupplementen die ik nu neem zijn: visolie, haertgems en red yeast rice. Ik begon in eerste instantie met de homeopatische middelen en de voedingssupplementen en mocht de klassieke medicatie afbouwen, want je kan daar niet in één keer mee stoppen.

Ik neem nu meer dan 10 jaar enkele de door de homeopaat voorgeschreven middelen. Mijn cholesterol is prima en mijn bloeddruk zeer goed. De bedrijfsarts waar ik ieder jaar op onderzoek moeten gaan, en die mij ook opvolgt, kan niet geloven dat mijn toestand zonder klassieke medicatie zo verbluffend is. Ondertussen voel ik mij fysisch veel beter en ben ik ook terug gaan sporten. Dit alles dankzij Homeopathie.

 

R.E. uit Kaulille

 

 

 Hebt U ook goede ervaringen met homeopathie?

 

 Laat het ons weten en mail ons Uw verhaal door op info@homeopathiehechtel.be

 

 

 

Maak een afspraak

Online | Tel. | E-mail