Het homeopathisch consult

Het juiste homeopathische geneesmiddel

De uitdaging in de homeopathie bestaat erin om uit de vele homeopathische geneesmiddelen het juiste middel voor de patiënt(e) te kunnen vinden. Het homeopathisch middel moet passen zoals een sleutel op een slot. In het eerste consult zal de homeopaat een reeks vragen stellen om alzo het juiste homeopathisch geneesmiddel voor zijn patiënt(te) te kunnen bepalen.

 

                                                                                 

Individuele aanpak

De homeopaat bepaalt dan aan de hand van jouw klachten en de evolutie ervan hoe vaak je een homeopathisch tabletje nodig hebt . Het is heel belangrijk om op de vervolgconsultaties aanwezig te zijn, zodat de arts kan evalueren hoe het genezingsproces vordert en of het geneesmiddel de gewenste resultaten geeft. Tevens dien je de behandelende arts best te raadplegen wanneer zich een acute klacht voordoet (zoals griep, verkoudheid, keelpijn enz.).

Het eerste homeopatisch consult duurt ongeveer één uur. Het consult bestaat uit een anamnese en klinisch onderzoek, mogelijks aangevuld met een technisch- en/of bloedonderzoek. De tweede en volgende consultaties duren normaal een half uur.